"Nikoli ti niso dane sanje, ne da bi ti bila dana tudi moč, da jih uresničiš."
- Richard Bach

DRAGI STARŠI

Odločitev o šolanju v tujini je ena izmed pomembnejših prelomnic v otrokovem življenju. Starši si želimo, da bi naši otroci po končanem šolanju dobili službo, v kateri bodo uživali in izražali vse svoje potenciale. Predvsem pa si želimo, da bi bili naši otroci preprosto srečni. Z vpisom na eno izmed zasebnih angleških šol te želje zlahka postanejo realnost.

Z več kot 25-letno tradicijo, s katero se naš Jezikovni center Nista ponaša, smo željo po znanju tujega jezika uresničili že tisočim otrokom in odraslim na Obali in Sloveniji. Oboroženi z vsem znanjem in izkušnjami vam garantiramo zastavljene cilje, zato je obisk pri nas vaša prava odločitev.

Kjer in ker znanje šteje!


Alenka Rajčič
       strokovni vodja

BOARDING SCHOOLS

 

ŠOLANJE V VELIKI BRITANIJI

Ena največjih prednosti šolanja na angleških zasebnih šolah je vsekakor možnost vzporednega razvijanja in usmerjanja talenta ter doseganje akademskega uspeha. Ni vam potrebno izbirati med športom ali študijem. Oboje je možno. Na šoli vzpodbujajo ukvarjanje z različnimi interesnimi dejavnostmi in ponujajo moderno opremljene laboratorije, bogato založene knjižnice, pester izbor likovnih pripomočkov ter drugo infrastrukturo namenjeno razvijanju otrokovih sposobnosti. Angleške šole med seboj tekmujejo, katera bo imela večjo in bogatejšo infrastrukturo za izvajanje različnih športnih aktivnosti. Uspeh šole je odvisen tudi od števila vrhunskih športnikov, ki so se na šoli izobraževali. Prav tako ponujajo profesionalne trenerje za doseganje najvišjih rezultatov. Gimnastika, košarka, odbojka, kriket, atletika, plavanje, jahanje, nogomet je le nekaj športov iz bogate ponudbe, ki vam jih boarding schools (internati) v Veliki Britaniji nudijo.

Boarding school = gre za osnovnošolsko ali srednješolsko šolanje na zasebni šoli v Angliji z vključujočo nastanitvijo. Otroci in najstniki so nastanjeni v šolskih rezidencah v kampusih, pouk pa se izvaja na šoli v samem okolju. Otroci imajo poleg šolanja in bivanja posrbljeno tudi za vsakodnevni popoldanski program aktivnosti. V nadaljevanju besedila se bomo držali izvorne besedne zveze boarding school (krajše BS).

Najpomembnejši razlogi za bivanje in šolanje v internatih v Veliki Britaniji:

  • otroci bodo izboljšali jezikovne zmožnosti v angleškem jeziku,
  • ponotranjili bodo tradicionalne (krščanske) vrednote, ki so temelj angleškega šolskega sistema,
  • dvignila se jim bo samozavest,
  • naučili se bodo ustrezno reagirati v različnih življenjskih situacijah,
  • učili se bodo na zabaven in sproščen način,
  • razvijali bodo svoje talente.

LOKACIJE BOARDING SCHOOLS

šola v centru Londona

šola v centru londona

IZBIRA ŠOLE

Boarding schools (BS) slovijo po odličnem akademskem uspehu, zasluga gre zagotovo lažji dostopnosti do učiteljeve pomoči in bogati razpoložljivosti učnih sredstev, kakor tudi visokim pričakovanjem od zaposlenih. Tovrstne elitne zasebne šole so še posebej primerne za potencialne profesionalne športnike, umetnike in glasbenike. Slovenski šolski sistem težje dopušča kombinacije profesionalnega ukvarjanja s športom, glasbo ali umetnostjo, medtem ko je pri angleških šolah ključna prednost ta, da lahko kombinirate kvalitetno izobrazbo z intenzivnimi treningi.

Ali ste vedeli?

Da se med poletjem lahko udeležite 1–8 tedenskega akademskega tečaja (angleščina, matematika in naravoslovje) v Angliji.  Tovrstno šolanje med poletjem vam omogoči najboljši vpogled v delovanje britanskih šol ter obenem služi kot priprava na nadaljnje šolanje in bivanju na BS.

SLIKE:

bromsgrove-school goodacres-house-in-autumn-for-webstie-2015 3_26 stbees9 stbees10