V ZDA lahko razvijaš svojo športno kariero in obenem pridobiš želeno izobrazbo!

Si želiš študirati, a se za nobeno ceno ne misliš odpovedati športu? V ZDA je možno oboje! Športne štipendije so namenjene predvsem perspektivnim športnikom, ki dosegajo izjemne športne rezultate in bi si želeli poleg študija nadaljevati s športom. Športna štipendija omogoča vpis na eno od univerz iz več kot 40-ih ameriških držav.

Mnogi so prepričani, da je pridobitev štipendije odvisna le od fizičnih sposobnosti, vendar to ne drži. Prav tako pomembni so akademski rezultati. Štipendijo lahko pridobi vsak, ki izpolnjuje pogoje določene za odličnega športnika, zahtevani rezultati ob zaključku srednje šole pa se razlikujejo od univerze do univerze. Poleg mature je potrebno opraviti še izpita SAT – preverjanje znanja ob zaključku srednje šole v ZDA in TOEFL – preverjanje znanja angleškega jezika. Izpita se nekoliko razlikujeta od mature, zato vam priporočamo dodatno pripravo. Opravite ju lahko kar v Ljubljani. Z dodatno pripravo in asistenco pri prijavi pa vam z veseljem priskočimo na pomoč v Jezikovnem centru Nista.

Stroški študija v Ameriki so izredno visoki, a športna štipendija omogoča študij tudi tistim, ki si ga sicer ne bi mogli privoščiti. Štipendija krije stroške šolnine, učnega gradiva, nastanitve in prehrane. Obstajata dve vrsti štipendij:

  • celotna štipendija, ki pokriva vse stroške in
  • delna štipendija, kjer je potrebno poravnati določen del stroškov.

Vrsta štipendije je odvisna od športnih in akademskih rezultatov. Če v prvem letu študija dosegate dobre rezultate, se v drugem letu lahko delna štipendija spremeni v celotno.

Picture24
Top class facility at every level
Top class facility at every level
Top class facility at every level
Top class facility at every level
Top class facility at every level
Top class facility at every level
Picture1
Picture19

Previous
Next

 Odobritev štipendije je odvisna tudi od obdobja, v katerem se prijavite, saj je konkurenca neizprosna. Prej kot se boste prijavili, več možnosti boste imeli za pridobitev celotne štipendije. Pri prijavi, izbiri ustrezne univerze ter pridobivanju vizuma in pretvorbi ocen vam pomagamo z našo vzpostavljeno mrežo kontaktov. Prav tako kandidate pripravimo na izpita SAT in TOEFL, ter tako dodatno izboljšamo njihov položaj pri kandidiranju za štipendijo.

Vsak si zasluži priložnost, da zaživi svoje športne sanje. Skupaj bomo našli pot, da boste odličnim športnim rezultatom dodali tudi želeno izobrazbo!

Opravili smo intervju s študentko plavalko, ki je prejela športno štipendijo in odšla na študij v ZDA.                         Kliknite in preberite si celoten intervju s plavalko Matejo.

 “Če nimate zaupanja vase, ste dvakratni poraženec življenjske tekme. Če ga imate, pa ste zmagali, še preden se je tekma začela.”
                                          – Marcus Garvey

Naš partner